Hem » Hotell Tallinn

Hotell - prisvärda

Vi har valt ut några hotell som vi tycker är allmänt prisvärda både när det gäller läge och konsumentbetyg. Alla priser avser ett rum för två personer för mer information hittar du under länken mer info.


Hitta fler billiga hotell

Hotell - mellanklass

Ibland behöver vi lite finare boende när vi reser bort, vi har valt ut några mellanklass hotell som ligger så centralt som möjligt.


Hitta fler mellanklass hotell

Hotell - ren lyx

Ibland behöver vi extra lyx när vi reser bort, vi har valt ut några lyxiga hotell som ligger extra centralt.


Hitta fler lyxiga hotell


Hotell i Tallinn

Tallinn är Estlands huvudstad och belägen vid Finska vikens södra kust. Sin strategiska placering har gjort Tallinn till en framgångsrik handelsstad med en stor industrihamn. Något som inte många vet är att Estland har varit både under danskt och svenskt herravälde innan det gick över till att tillhöra Ryssland år 1721 efter förlusten i det stora nordiska kriget. Estland blev först egen republik 1918 och huvudstaden fick namnet Tallinn. Mycket av stadens gamla historia finns kvar i de äldre delarna av Tallinn och 1997 sattes Gamla Staden upp på UNESCO:s världsarvslista.

Tallinn som turistort har blivit mer och mer populär sedan landet blev självständigt från sovjetunionen 1991. Kommunikationer med flyg och båt till Estland har förbättrats avsevärt de senaste åren och det är fortfarande billigt att leva och bo i landet vilket lockar många turister. Idag finns fler nybyggda hotell i de centrala delarna av Tallinn som håller västeuropeisk standard. Att hitta prisvärda boenden i Tallinn är inte svårt men utbudet är ännu något begränsat så vill du hamna på några av de mest centrala hotellen med god standard bör du boka i god tid under högsäsong.

Boka hotell kan du göra på internet på respektive hotells hemsida eller genom en hotellförmedlingshemsida där de flesta av Tallinns hotell är samlade. Priser och tillgänglighet uppdateras flera gånger dagligen. Vill du inte boka via internet kan du ringa eller skicka ett mail till hotellet där du vill bo. Estländarna är duktiga på engelska. Ett fjärde alternativ är att ta hjälp av en lokal resebyrå.