Hem » Information » Nattliv i Tallinn

Nattliv i Tallinn

Vädret i Tallinn liknar det väder vi har i Sverige. Eftersom Estland ligger så pass nära Sverige, bara på andra sidan Östersjön, så är årstiderna mer eller mindre samma. Det är faktiskt inte mer än 39 mil mellan Stockholm och Tallinn och båda städerna ligger invid Östersjön. Det vore därför lite märkligt om klimatet mellan städerna skiljde sig radikalt.

Tallinn har varma somrar som liknar de svenska. Det brukar dock ofta vara som en bra svensk sommar med lite regn och mycket sol. Temperaturen brukar ligga omkring 23 grader under sommarmånaderna. Det är dock inte ovanligt med veckoperioder där temperaturen överstiger 30 grader varje dag.

Vintrarna är tempererade och liknar vintrarna i södra Sverige. Snö förekommer nästan varje vinter men det blir inget magiskt vitt vinterland. Riktiga köldknäppar kan dock förekomma med temperaturer runt 15 minusgrader.

Hösten och våren kommer ungefär samtidigt som i Sverige, det händer dock att vissa varma somrar dröjer sig kvar en bit in i oktober. Våren här är ganska sval och hösten är oftast ganska lång och regnig. Innan man åker hit kan det vara klokt att kolla väderleksrapporter för att packa rätt kläder; det är bäst att vara på den säkra sidan. Vädret är som sagt likt det i Sverige, men lite mer oregelbundet och både köldknäppar och värmeböljor hör till vanligheterna.