Hem » Restauranger » Maiasmokk

Maiasmokk

Maiasmokk är en berömd restaurang i Tallinn som ligger i hjärtat av stadens äldsta delar, Vanalinn. I närheten av krogen ligger rådhustorget och bebyggelsen är pittoresk och vacker. Byggnaden där restaurangen ryms är en fantastisk byggnad med en rik historia och sedan mitten på 1800-talet har folk tagit sig hit för att njuta av de fantastiska bakelserna och marsipanfigurerna som fortfarande tillverkas i restaurangen.

Restaurangen är elegant och går i estnisk stil, både inrednings- och måltidsmässigt. Här får man möjlighet att smaka estniska specialiteter från landets olika eror med trevlig estnisk klassisk musik dovt strömmandes ur högtalarna.

Under dagarna fungerar restaurangen som ett café och det är mycket populärt, både bland turister och bland lokalbefolkningen. För det mesta är det packat med folk och det är inte ovanligt att man får vänta på ett bord, både på caféet och på restaurangen. Det serveras både lunch och middag och priserna är väldigt rimliga. Menyn varierar lite för lunch och middag och en lunch kostar runt 100 estniska kronor och en kvällsmåltid något mer.

Maiasmokk är lika mycket en sevärdhet som en restaurang. Hit ska man gå om man vill njuta av god mat i en trevlig atmosfär samtidigt som man vill göra något kulturellt och se något nytt.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.