Hem » Museum » Rocca al Mare

Rocca al Mare

Rocca al Mare heter på estniska Eesti Vabaöhu muuseum och är lite av Tallinns svar på Skansen. Det ligger fantastiskt vackert i ett strandfuru där det gömmer sig gamla hus och bondgårdar från 1700- och 1800-talet. Här kan du vandra omkring bland stora, kraftigt timrade hus med tjocka vasstack och känslan är verkligen idyllisk.

Här finner du väderkvarnar som tidigare har stått på Saaremaa och det finns en gammal kyrka i trä som kommer från svenskbygden vid Sutlepa. Du kan även äta på Rocca al Mares restaurang, värdshuset Kolu Körts, där det serveras traditionell estnisk husmanskost såsom mustig ärtsoppa.

Rocca al Mare ligger en bit utanför Tallinns centrum men det finns flera bussförbindelser som går ut hit. Från centrum kan du ta trådbussarna 6 och 7 eller den vanliga bussen 22:an. Lättast är att kliva av vid Rocca al Mares shoppingcenter och sedan promenera en bit. Det tar ungefär 20 till 25 minuter att ta sig hit ifrån rådhustorget.

Rocca al Mare har högsäsong mellan maj-september och har då öppet mellan klockan tio och sex. Under resten av säsongen stänger de vid fem. Inträdet ligger på 80 kroon för vuxna och tio för barn.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstäverna i rutan.