Hem » Sevärdheter » Rådhusapoteket

Rådhusapoteket

Rådhusapoteket i Tallin är världens äldsta ännu fungerande och verksamma apotek. Ända sedan år 1422 har apoteket utan avbrott varit aktivt och haft sin verksamhet vid det kända rådhustorget i staden. Det finns till och med vissa som menar att apoteket är ännu äldre än så och utseendemässigt är det inte mycket som har förändrats sedan medeltiden, trots att drygt sex sekel har skiftat förbi.

Den historiska känslan finns verkligen kvar, även fast medicinerna har bytts ut i takt med utvecklingen och idag är av de senaste, moderna varianterna. Nu hittar man helt vanliga huvudvärkstabletter i hyllorna men historierna berättar om att här har sålts varor som fladdermuspulver, ormskinnsmarmelad och ormjuice. Det som finns kvar sedan dess är ett kryddigt medeltida vin som är en populär upplevelse för turister på besök. Smaken påminner lite om glögg och produceras med ett över 500 år gammalt recept.

Vill man uppleva hur ett apotek såg ut under medeltiden så är rådhusapoteket i Tallinn platsen att ta sig till. Det kostar inget att gå in och man kan passa på att köpa ett par plåster på världens äldsta apotek. Dessutom ligger apoteket mitt i staden och här har man garanterat vägarna förbi under sitt besök i staden.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.