Hem » Sevärdheter » Stadsmuren i Tallinn

Stadsmuren i Tallinn

Stadsmuren i Tallinn är en av de bäst bevarade medeltida stadsmuren i hela världen och den är helt unik för hela Europa. Muren, som är två kilometer lång, har hela 26 försvars- och utkikstorn. Bland annat finns jungfrutornet, vilket är ett känt och vacker torn, som en del av muren. På sina tjockaste ställen är muren tre meter tjock och 16 meter hög.

Muren är ett riktigt kulturarv och det är inte svårt att drömma sig bort och med lite fantasi kan man göra en tidsresa tillbaka till medeltiden. Muren förenar Nunne, Sauna och Kuljdala torn och tar man sig upp på den så öppnar sig en fantastisk vy över Domberget, gamla staden och det närliggande landskapet.

Konstruktionen definierar på sätt och vis Tallinn och det man finner innanför den är det man förknippar med staden. Muren omringar en av världens vackraste städer med uppstickande tinnar och torn, smala kullerstensgränder och små skråhus med pastellfärgade putsfasader. Här finns kyrkor och katedraler med fantastiska spiror och lökkupoler. Allt ryms inom den intakta stadsmuren.

Muren är en fantastisk turistattraktion och tusentals människor besöker staden nästan enbart för att skåda den mäktiga muren. Den talar om en rik historia för den medeltida handelsstaden. Det är populärt att fotografera sig själv framför muren och även ovanpå den. Det finns guidade turer vid muren där man promenerar längst muren och får höra anekdoter och historier om de gamla tornen.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.