Hem » Information » Bra att veta om Tallinn

Bra att veta om Tallinn

Som turist i Tallinn så kan det vara bra att känna till vissa saker. Estland tillhörde fram till år 1991 Sovjetunionen vilket på sina sätt har satt spår i landet. Sedan dess har dock samhället blivit mycket mer öppet och framförallt så har resemöjligheterna hit förbättrats otroligt mycket.

Sovjetunionens fall har även gjort att engelskan tagit sig till Estland. Nu är det allt fler som talar eller förstår engelska och som turist brukar det inte vara några problem att göra sig förstådd. Estland har utvecklats väldigt snabbt och utvecklingsmässigt ligger de långt före många av sina grannländer och andra länder från forna Sovjet i östblocket. Det har gjort att priserna här inte är lika förmånliga som i många av de andra östblocksländerna. Det har även fört med sig att standarden är mer lik den västeuropeiska. Hotellen i stadens centrala delar går standardmässigt inte att skilja från någon annan västeuropeisk stad.

Du ska därför inte förvänta dig en nergången stad där allting är superbilligt. Snarare ska du vänta dig en fin, gammal och anrik stad som de senare åren blivit mer och mer moderniserad. Samtidigt är prisstandarden bra mycket lägre än i Sverige och här kan man leva gott.