Hem » Information » Kommunikationer i Tallinn

Kommunikationer i Tallinn

Att ta sig till Tallinn kan man göra på flera olika sätt och det är ganska enkelt. Det finns en flygplats i närheten av staden och det går att ta färja hit från flera olika platser i Sverige.

Väl på plats i staden är det inte heller några problem att ta sig runt. Inom centrum är det till stor del promenadavstånd för den som gillar att vandra omkring. Annars finns det bra och moderna kommunikationer. De är lättillgängliga och det kostar inte särskilt mycket att åka. Det finns spårvagnar, trådbussar och vanliga bussar och en resa kostar mellan 15 och 20 estniska kronor beroende på hur långt man ska åka. Det motsvarar ungefär 10 till 15 svensk kronor. Ska du stanna länge och åka mycket kommunalt kan det löna sig att köpa periodkort. Det finns veckokort eller kort för ännu kortare perioder att köpa.

Biljetter köper man helst i förväg i någon av de tidningskiosker som finns, det är det billigaste alternativet. Man kan även köpa häften med tio resor för ett rabatterat pris. Det går även att köpa biljetter direkt av föraren eller konduktören, men då kostar det några kronor mer. Du kan även åka med stadens kommunikationer ifall du har ett Tallinn Card.

Du kan även ta sig omkring med taxi. Det finns några olika bolag och priserna varierar inte särskilt mycket dem emellan. Det är mycket billigare att åka taxi här än hemma i Sverige och inom centrum brukar det inte kosta mer än 100 svenska kronor. Man behöver inte ge dricks till taxichauffören men det är väldigt uppskattat.