Hem » Shopping » Shopping i Tallinn

Shopping i Tallinn

Tallinn är en trevlig stad för den som gillar att shoppa. Det är en konsumentvänlig stad där nästan alla butiker är öppna alla dagar i veckan och där de flesta även accepterar betalning med kort.

Är man ute efter att shoppa moderiktiga kläder, skor eller parfym med god kvalitet ifrån kända designers så kan man ta sig till Virugatan, stadens eleganta shoppingstråk, där det vimlar av exklusiva butiker. På Müürivahe-gatan finns även en del exklusiv shopping men även flera budgetvänliga alternativ. Runt om i staden finns det även flera stora varuhus med flera olika butiker samlade under samma tak. Där är servicen god och utbudet koncentrerat men brett.


Det finns även flera marknader och ett måste för shoppingfantasten är utomhusmarknaden Müürivahe-gatan. Här säljs främst stickade kläder och det är handarbetare som säljer sina egna produkter i en trevlig atmosfär längs den medeltida stadsmuren. Hantverk och konst kan man även fynda vid Katarinapassagen. Där kan man gå runt bland olika hantverkares ateljéer som även fungerar som butiker och frästas av konst i alla former. Här finns glas, keramik, läder och tyg, som allt skapas medan man ser på.

Förutom kläder är det populärt att shoppa andra hantverk som träfigurer, underlägg eller ljusstakar i kalk eller metall. Glasprodukterna är billigare än i Sverige och ofta av god kvalitet. Annars är CD-skivor och DVD-filmer billiga att shoppa här, men man får se upp så att man inte får en dubbad film eller en film utan textning som man förstår.

Det är även populärt att inhandla sötsaker, framförallt med choklad och marsipan samt alkohol. Öl och vodka är billigt och av god kvalitet.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.