Hem » Sevärdheter » Rådhustorget

Rådhustorget

Rådhustorget är torget som breder ut sig framför det medeltida rådhuset och en riktig samlingsplats i Tallinn. Sedan tidig historia har platsen varit hjärtat av Tallinns centrum och det finns en rik historia kring torget. Torget är väl värt ett besök för att njuta av de fantastiska gamla byggnaderna i närheten och Tallinns gatuliv som är som mest levande just här.

Besöker man Tallinn i anknytning till jul så finns här en stor traditionell julmarknad runt en gigantisk upplyst julgran. Här finns även Jultomtens hus som är öppet varje dag där barnen kan träffa Tomten och viska sina önskningar i hans öra. Man kan dessutom skicka trevliga julhälsningar till sina nära och kära via Tomtens postkontor. På marknaden vimlar det av små bodar som är trevligt upplysta och tillsammans med den stora granen och julmusiken som kommer via ett antal högtalare bildas en riktigt gemytlig och trevlig julkänsla. Här säljs alla möjliga hantverksprodukter varvat med olika delikatesser och godis. Varje veckoslut är det uppträdanden på marknaden med sång, dans, poesiuppläsning och andra typer av underhållning.

Besöker man däremot staden under sommartid så är rådhustorget fyllt med härliga uteserveringar som snabbt fylls upp vid fint väder. Här kan man sitta och njuta av en kall dryck och titta på alla människor som rör sig.

Har man barn med sig så kan de passa på att klättra upp för den medeltida spiraltrappan som leder till rådhustornet. Därifrån har man en fantastisk utsikt över hela staden och på köpet har man fått ett spännande äventyr.
Rådhustorget utgör verkligen Tallinns absoluta centrum.

Kommentera artikeln

Namn: *
Email: *
Din email kommer ej publiceras.
Kommentar: *
Validering:
Fyll i bokstverna i rutan.