Hem » Information » Strand och Bad i Tallinn

Strand och Bad i Tallinn

Till Tallinn åker man kanske inte främst för att sola och bada. Här går det dock utmärkt att kombinera kultur och historia med strand och bad. I Tallinn finner man både storstadspulsen med restauranger, caféer och nattliv samt en lång och fin sandstrand. Den stora badstranden i Tallinn heter Pirita och den ligger en liten bit utanför självaste centrum. Det finns dock utmärkta kommunikationer och det är enkelt att ta sig dit. Från centrum går flera bussar ut till stranden.

Stranden är lång och även om det kommer gott om folk under soliga sommardagar så brukar det inte vara trångt eller ont om plats. Det är ett barnvänligt bad och det är långgrunt och sanden är mjuk. Vid stranden finns det mängder av olika strandcaféer och en del restauranger och glasskiosker. Vid stranden ligger även Pirita Top Spa för den som vill passa på att unna sig någon trevlig behandling.

Är du i Tallinn en lite längre period rekommenderas en utflykt till Pärnu. Pärnu är lite av Estlands sommarhuvudstad i klass med Båstad eller Visby. Det är kronjuvelen på Estlands riviera och hit tar man sig på drygt två timmar med buss. Här finns flera strandhotell och mängder av spa-anläggningar. Strandlivet påminner om det man ofta ser vid Medelhavet och den lilla staden bjuder på en lummig och trevlig bebyggelse. Det finns gott om restauranger och barer och på sommaren är nattlivet verkligen färgstarkt.