Hem » Hotell Tallinn » Billiga Hotell

Billiga Hotell
Tallinn har inte kunnat profilera sig som turistort i speciellt många år. Hotellbygge och utveckling av infrastruktur och kollektivtrafik har gått i rasande fart men ännu är utbudet av boende inte särskilt imponerande. Tillgången på riktigt billiga hotell är inte stort i Tallinn.

Centralt i staden har man satsat på mer exklusiva hotell vilket har resulterat i att det finns nästen lika många lyxhotell som budgethotell vilket är relativt ovanligt i en större stad. De hotell som passar en lite tunnare plånbok ligger antingen i utkanten av stadskärnan eller centralt men är då väldigt enkla. Du kan inte förvänta dig att hotellet varken har egen restaurang, frukostservering eller internetuppkoppling.

En natt i dubbelrum på ett tvåstjärnigt hotell i Tallinn kostar mellan 300 - 500 kr. Frukost är sällan inkluderat i priset men kontakta hotellet för att se vad det finns för möjligheter. Ett alternativ till att bo på hotell är att bo på vandrarhem. Det finns en hel del enklare vandrarhem i centrala Tallinn och en ytterligare av ekonomiska fördelarna att bo här är att det är självhushåll vilket gör semestern ännu lite billigare. En natt på vandrarhem i sovsal kostar från 100 kr per person. På de flesta ställen erbjuds det även egna rum med egen toalett och dusch för ca. 150 kr per natt per person. Är du ensam och inte vill dela rum med någon får du ofta betala för en person till, annars riskerar du att bli placerad med någon annan även om du beställt ett dubbelrum.

Bokning sker enklast på hotellens hemsida på internet eller genom en resebyrå.