Hem » Hotell Tallinn » Mellanklass Hotell

Mellanklass Hotell
Gamla stan i Tallinn är något helt unikt. Byggnader och många gator är bevarade i samma medeltida stil som de en gång byggdes i. Flera hus har blivit upprustade och inredda som hotell eller butiker och privatbostäder. Många av hotellägarna har valt att endast renovera rummen så de fortfarande har sin gamla karaktär kvar och installera moderniteter som tv, internet o.s.v. för att få en mer temporär känsla. Det är fortfarande relativt billigt att bo i Tallinn även om priserna för boende är några av de högsta bland de forna sovjetstaterna. Nya hotell byggs och invigs varje år för att möta det ökande trycket av turister. De mest populära boendena är just i Gamla stan eller längs vattnet med utsikt över Finska viken.

Utbudet av mellanklasshotell är rätt stort och många har profilerat sig beroende på var de är lokaliserade. De hotell du finner i gamla stan har ofta lite äldre stil i modern tappning medan de som ligger ut mot havet är lite modernare med stora fönster och balkonger som vetter ut mot havet. En natt på ett mellanklasshotell i Tallinn kostar mellan 400 - 800 kr. Frukost är oftast inkluderat i priset. Om inte, hör av dig till hotellet innan du boka för att se vad det finns för möjligheter. Många av hotellen är mycket välutrustade med egen restaurang, pool och dygnet runt room service. Bokar du flera nätter på samma hotell kan du få fina rabatter.

Bokning sker enklast på hotellens respektive hemsida eller genom en resebyrå. Väljer du att boka på internet slipper du betala serviceavgift som de flesta resebyråer tar ut.